Start nieuwe seizoen de Meersel Molen

Print
mail
NIEUWSBRIEF 21 March 2023
Hallo Visitor,

De Meersel Molen nieuwe stijl

Wat gaat de tijd toch snel! Nog enkele dagen en dan gaan wij van start met alweer het derde seizoen van de Meersel Molen nieuw stijl. Wij zijn op dit moment nog hard aan het werk in de tuin en aan de serre om alles tijdig af te krijgen, zodat u heerlijk kunt genieten van al het mooist dat deze plek te bieden heeft.

Wij hopen van harte, dat wij u op een van onze bekende zondagen vanaf 15 April tot de eerste zondag in Oktober, mogen verwelkomen voor een bezoek aan onze Molen en een moment van ontspanning in onze tuin.

Zoals u op de site kunt lezen is het altijd mogelijk onze locatie af te huren voor een feestje vanaf 20 personen. Wij denken dan ook graag met u mee in mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als u een gelegenheid heeft waarbij stilgestaan mag te worden.
 

Wie zijn wij!

Even voorstellen: Paul en Herma de Ruijter

Zoals bij u bekend zal zijn, zijn wij de trotse eigenaren van de woning die deels in de Molen gerealiseerd is. Vele malen fietsten wij met ons gezin, zoals menig Bredanaar, vanuit het mastbos, langs de Mark naar Meersel Dreef om hier vervolgens even onze ontspanning te vinden. Altijd heeft deze plek een droomlocatie gehad en zijn wij bij de destijds vervallen Molen, met enige regelmaat tot stilstand gekomen.


In oktober 2015 zagen wij dat deze Molen te koop stond en al snel werd deze droom werkelijkheid, doordat wij hier eigenaren van mochten worden.
De drive die ons vanuit Nederland naar België bracht, is de natuur, ruimte en rust die deze plek ons brengt. Sinds drie jaar helpen wij onze dochter Tedske van Valen- de Ruijter mee, om van de serre een succes te maken. Als gezin bezig zijn in onze tuin, samenwerken en boven alles plezier hebben in wat we doen, geeft ons op de zondagen een rijk gevoel. Wij hopen u dan ook graag te mogen verwelkomen, om onder het genot van kop koffie of een glas wijn een praatje te maken en samen stil te staan bij deze prachtige plek.


Even voorstellen: Tedske van Valen- de Ruijter                     

Voor de meeste mensen die ik in de afgelopen periode gesproken heb, is het bekend dat ik de dochter ben van Paul en Herma de Ruijter. Zelf woon ik niet in België, maar heb ik een fijn huis met mijn gezin, van drie meiden in Boeimeer te Breda.
Sinds vorig seizoen heb ik ervoor gekozen om mijn baan in Nederland op te zeggen en mijzelf volledig te richten op het draaien van de serre en de zorg voor mijn drie kinderen. Dit is mij erg goed bevallen, waardoor ik hoop dat ik het komende seizoen vaker dan alleen de zondagen open kan zijn, mits het weer dit toelaat.

Nog steeds, iedere dag weer, is mijn enige missie, om het mensen naar hun zin te maken. Het gevoel van rust, ontspanning en “vakantie”, probeer ik mensen te laten ervaren als zij na een wandeling of fietstocht neerstrijken in de prachtig aangelegde tuin. Met zorg en liefde proberen wij voor iedereen, van zijn bezoek een feestje te maken. Dit betekent dan ook, dat wij bewust gekozen hebben voor een viertal vaste tafels en daarbij een losse tafel die wij plaatsen, zolang wij de zorg kunnen blijven leveren die wij belangrijk vinden.

Meel van de Meersel Molen

Vanaf onze opening leveren wij weer ons zelf gemaakte meel van de Meersel Molen. Doordat wij onze gasten graag meer mogelijkheden willen bieden rondom meel, hebben wij gekozen voor het assortiment van de Arend, te Terheijden. Eens per zoveel weken zullen wij hiervan een selectie aanschaffen om onze vaste gasten een ruimer assortiment te bieden.

Het aanschaffen van het meel en de meelmixen kan in de serre, de opbrengst hiervan zal ten goede komen van reparatiewerkzaamheden aan onze molen. Deze worden nog steeds met veel liefde en passie uitgevoerd door onze Molenaar Jan Hoppenbrouwers. Jan is een Molenaar in hart en nieren. Dit voel je in alles, wanneer hij vol trots verteld over de werking en de historie die hoort bij deze fantastische en zeldzame watermolen.

Mededelingen

Vanaf dit seizoen zullen wij de extra te openen dagen, buiten de zondagen, vermelden op onze website. Iedere donderdag voorafgaand aan het weekend zal hierover informatie te vinden zijn op de website. Wij zullen onze nieuwe gasten hierin tevens ook informeren. Mochten hierover vragen zijn, dan kunt u ten alle tijden bellen met Tedske de Ruijter.

Voor eventuele activiteiten, die wij hopen te gaan organiseren tijdens de zondagen dit seizoen, zullen wij tevens ook gebruik maken van de website en onze volgende nieuwsbrief.

Tedske

 

 


 
--
www.meerselmolen.be                                          
--
Powered by AcyMailing